De ervaren docenten van ZINKWIT volgden allemaal een beeldvakopleiding of beeldende docentenopleiding aan een kunstacademie. Elke docent heeft specifieke technische kennis en vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat jij goed les krijgt.

Meike Beekhuis

Hoi! Ik ben Meike, eigenaar en directeur van ZINKWIT. Ik ben opgeleid als illustrator en docent beeldende kunst. Ik houd me bezig met de organisatie van ZINKWIT, daar komt veel bij kijken! Zo maak ik lessen en tutorials voor ons e-learning platform, stel ik het workshop aanbod samen en regel ik de administratie van onze klanten. Ook haal ik veel plezier uit het bieden van privélessen en het schrijven en verzorgen van beeldende clinics. Ik vind het belangrijk dat cursisten met plezier en ontspanning aan hun beeldende ontwikkeling kunnen werken. Ik ben er trots op dat ZINKWIT is uitgegroeid tot een volwaardig kunstinstituut.

info@zinkwit.nl

Riemer den Ouden

Hallo, mijn naam is Riemer. Ik schilder. Het liefst met tempera en olieverf. In 2009 besloot ik om een docentenopleiding in de beeldende kunst te doen. Inmiddels geef ik binnen ZINKWIT al jaren met veel plezier les in het Model atelier en in het Open atelier. Ik onderzoek met de cursisten wat ze willen maken, en leer hen daarvoor de benodigde vaardigheden aan. Ik hecht veel waarde aan de basisprincipes van tekenen en schilderen. Nieuwsgierig naar wat ik maak? Bekijk mijn werk.

riemer@zinkwit.nl

Gradi Nitert

Mijn naam is Gradi Nitert, eigenaar van Studio Sacre Bleu, papierliefhebber en -verzamelaar. Atijd op zoek naar materialen om te gebruiken in mijn werk, en ik gebruik vaak materialen en technieken door elkaar om zo een bepaalde sfeer en uitstraling te vinden. Spelen met materiaal, dat is wat ik graag wil delen met jullie!
Ik geef les in het illustratie atelier en de jongerengroepen Korenblauw en Grasgroen. In mijn lessen wil ik graag met jou op ontdekkingstocht naar eigenheid. Je leert naast technieken gevoel te krijgen voor het materiaal en je krijgt inzicht hoe je een interessant beeld en compositie kan maken. Durf te ontdekken, krijg inspiratie en ga aan de slag met jouw eigen werk! Benieuwd naar mijn werk? Bekijk mijn site! Gradi is een CRKBO-geregistreerde docent.

gradi@zinkwit.nl

Katja Kaduk

Dag, ik ben Katja! Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland. Daar volgde ik les aan de fotovakschool in Berlijn, maar ik verhuisde naar mijn lief in Nederland. Hier volgden de studies aan de kunstacademie ArtEZ in Zwolle, eerst Illustratie en vervolgens de Docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving. Inmiddels bestaat mijn week naast het illustreren voor mijn ontwerplabel ‘Kaduk’ uit het lesgeven op het Cibap, een creatieve vakschool. Verder vullen zich de dagen met illustratiewerk of grafisch ontwerp in opdracht en met het geven van de cursus Prent & Boek bij ZINKWIT. Mijn werk omschrijf ik zelf als kleurrijk en kenmerkt zich door speelse details, toch echt ‘Kaduk. – Speels geïllustreerd. Hand & Drukwerk.’
Wat ik cursisten graag mee wil geven: Met veel plezier werk maken, te experimenteren en onderzoeken, leren, ervaren en vooral doen. Bekijk wat ik maak op mijn site.

katja@zinkwit.nl

Tiemen Voorhorst

Ik ben Tiemen Voorhorst. Mijn fascinatie voor de menselijke figuur, het portret en – in het bijzonder – het zelfportret, was als kind al aanwezig. Later tijdens mijn studies (tweedegraads docentenopleiding tekenen/handvaardigheid op Windesheim; eerstegraads docentenopleiding tekenen/kunstgeschiedenis op Academie Minerva) speelden deze thema’s in verschillende vormen een rol. Goed waarnemen is in mijn opvatting, naast technische aspecten, een voorwaarde om tot intens, origineel werk te komen. Ontdekken, verwonderen en jezelf verrassen zijn voor mij een basis om beeldend werk te maken. Mijn ervaring en liefde voor het tekenen en schilderen én beeldende kunst deel ik graag met studenten en cursisten.

Sinds 2011 ben ik betrokken als docent bij Artez, hogeschool voor kunsten in Zwolle. Binnen ZINKWIT doceer ik in diverse Open atelier groepen en in de tekenvaardigheidcursus. In de binnenstad van Zwolle, in de ‘Emmanuelshuizen’, bevindt zich mijn atelier. Wil je zien wat ik maak?

tiemen@zinkwit.nl

Chrétien Goos

Als docent en beeldend kunstenaar ben ik vooral geïnteresseerd in de klassieke traditie. Deze traditie is niet eenduidig en het verkennen van de verschillende mogelijkheden en opvattingen in het tekenen en schilderen vormen voor mij een flinke drijfveer in het lesgeven en in mijn eigen werk. Mijn eigen werk is dan ook gericht op traditionele onderwerpen als stillevens, landschappen, maar vooral het portret en de menselijke figuur staan in mijn werk centraal.  Na mijn opleiding autonome kunst volgde ik de docentenopleiding aan academie Minerva in Groningen. Sinds die tijd verdeel ik mijn tijd tussen lesgeven, mijn eigen werk en mijn gezin. Benieuwd naar wat ik maak? 

chretien@zinkwit.nl

Annemieke van der Weij

Hai, ik ben Annemieke van der Weij. Ik heb een docentengraad voor beeldende kunst, met tekenen/schilderen als hoofdonderwerp. Ik ben zelf veel bezig met het tekenen van alledaagse onderwerpen, veelal over mijn kinderen die iets meemaken. Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken, ze verrassen vaak. Ze zijn super leergierig. Experiment en fantasie zijn erg belangrijk voor mijn creatieve proces. Dit wil ik dan ook graag doorgeven aan anderen. Ik ben binnen ZINKWIT aanspreekpunt voor unieke kinderfeesten en docent in de kindergroepen Kanariegeel en Pimpelpaars. Ik heb er zin in!

annemieke@zinkwit.nl

Ruben Postema

Hoi, ik ben Ruben. Ik ben afgestudeerd aan de klassieke academie in Groningen. Niet alleen ben ik bezig met de klassieke schilderkunst en de technieken van de oude meesters, ook interesseer ik mij voor illustratie en strips. In mijn eigen werk vind ik het dan ook leuk om deze twee werelden met elkaar te combineren. Dezelfde regels over compositie kleur en licht die je ontdekt tijdens het werken naar waarneming kun je namelijk ook heel goed inzetten om je eigen fantasie werelden mee te scheppen. En dat is ook wat ik graag over wil brengen in mijn lessen: hoe je traditionele technieken kunt inzetten om tot een sterk beeld te komen in je eigen stijl en techniek. Dat kan alles zijn, van klassiek tot abstract. Zien wat ik zelf maak?

ruben@zinkwit.nl

Claudia van de Leur

Mijn naam is Claudia van de Leur, eigenaar van Cleur, grafiek en ontwerp. Al wandelend langs de IJssel bij Wijhe of de Waddenzee kan ik verdwijnen in het landschap en gefascineerd kijken naar details van de natuur. De dingen die mij onderweg inspireren of verwonderen probeer ik te vangen in een beeld, om iets van deze verwondering te bewaren en te delen met anderen. De onderweg verzamelde beelden verwerk ik vervolgens in gedetailleerde potloodtekeningen en houtsneden.

Ik werkte vier jaar als instructeur technische vaardigheden in de grafiekwerkplaats van ArtEZ en nu ben ik weer fulltime beeldend kunstenaar/graficus om mij nog verder in deze techniek te kunnen specialiseren. Het delen en andere mensen enthousiast maken voor deze mooie ambachtelijke techniek vind ik ook erg leuk en dat is voor mij de motivatie om bij Zinkwit workshop en cursussen in de hoogdruktechniek te verzorgen. In mijn lessen wil ik graag met jou op zoek naar de verrassing die grafiek je kan brengen. Benieuwd naar mijn werk? Bekijk mijn site!

claudia@zinkwit.nl


@