$
  • Geen producten in je winkelmand.

,

ILLUSTREREN

Bij illustreren denken veel mensen aan tekeningen voor in een prentenboek. Dat klopt, maar dat is slechts een onderdeel. Illustreren gaat over het vertellen van een verhaal en over de ambacht van het maken van authentiek beeld. Een illustratie is vaak figuratief en heeft een communicatieve waarde. Denk ook eens aan politieke prenten, of een ansichtkaart met een bepaalde boodschap.
Er wordt met veel verschillende materialen en technieken gewerkt. Bij ZINKWIT kun je vier cursussen volgen op dit vakgebied, van de basis om materialen en technieken te leren kennen tot thema cursussen of een atelier waar je vrij kunt werken. We werken in een fijn lokaal met veel (tafel)ruimte voor elke cursist.ILLUSTRATIEATELIER – In deze cursus kun je in alle rust aan je eigen ontwerpen en ideeën werken zonder klassikale opdrachten. Je krijgt begeleiding van docent Meike. Elke les starten we met een kort inspiratiemoment, we bekijken bijvoorbeeld prachtig werk van een illustrator of bespreken een nieuwe techniek. Vervolgens krijg je ruimte om aan de slag te gaan met een breed scala aan materialen. Ga op zoek naar je fascinaties en gun jezelf de tijd om te onderzoeken. We eindigen de les met een klassikale evaluatie en leren van elkaars feedback. Deze cursus bestaat uit 12 lessen en wordt elk seizoen aangeboden. Voor herhaling vatbaar!

Docent: Meike Beekhuis
Dagdeel: woensdagochtend
Startdatum: 16 januari 2019
Kosten: €250,- inclusief alle materialen

INSCHRIJVEN


 

PRENT & BOEK – Wanneer je plannen hebt voor het maken van een eigen (prenten)boek, jaarkalender, ansichtkaarten serie, stripverhaal etc., dan is dit een cursus voor jou. Want hoe je dat doet en waar je op moet letten staat centraal in de cursus Prent & Boek. Er is volop ruimte om aan je eigen project te werken. Wil jij je creativiteit verder ontwikkelen en jouw creatieve pad beter leren begrijpen? Misschien wil je wel losser tekenen of jezelf uitdagen. Het maakt niet uit waar je staat in je tekenproces. Middels interessante oefeningen, door te experimenteren en onderzoeken kom je dichter bij jouw eigen beeldtaal. Individuele en klassikale werkbespreking zijn daarbij een belangrijk onderdeel van de les. Kortom een avond vol creatie, inspiratie, nieuwe inzichten, gerichte tips om jouw project te realiseren. Deze cursus bestaat uit 8 lessen.

Docent: Katja Kaduk
Dagdeel: dinsdagavond
Startdatum: 5 februari 2019
Kosten: €345,- inclusief alle materialen

INSCHRIJVEN


Vroegboekkorting: wanneer je je in december 2018 inschrijft voor deze cursus krijg je 10% korting. De cursus kost dan €310,50! De korting wordt automatisch verrekend bij je bestelling.


 

ILLUSTRATIE BASIS – Laten we bij het begin beginnen. In de basiscursus maak je kennis met veel verschillende materialen en technieken. Hoe span je aquarelpapier op? Hoe werk je met acrylinkt en welke materialen laten zich goed combineren? Dat en meer komt allemaal aan bod. Naast het trainen van je tekenvaardigheid werken we ook aan tekenen vanuit de fantasie. Je leert hoe je met beeld iets kunt overbrengen. Deze cursus bestaat uit 8 lessen.

Docent: Meike Beekhuis
Dagdeel: dinsdagmiddag
Startdatum: 7 mei 2019
Kosten: €345,- inclusief alle materialen

INSCHRIJVEN


 

WERK IN OPDRACHT – Stel, jij krijgt regelmatig verzoekjes voor het maken van een illustratie voor vrienden of kennissen. Weet jij dan hoe je te werk kunt gaan? In deze cursus leer je hoe een ontwerpproces verloopt en ontwikkel je door uiteenlopende opdrachten een eigen beeldtaal (handschrift). Je persoonlijke beleving en kijkwijze t.o.v. een onderwerp zijn de inspiratie voor de uitwerking van je illustraties. We hechten waarde aan de communicatieve kracht van je beeld. Natuurlijk is er ook aandacht voor het ambacht en de technische beheersing van het materiaal. Regelmatig worden illustratoren uit het werkveld uitgenodigd om feedback te geven op het door jou gemaakte werk! Deze cursus bestaat uit 8 lessen.

Docent: Meike Beekhuis
Dagdeel: vrijdagochtend
Startdatum: 10 mei 2019
Kosten: €345,- inclusief alle materialen

INSCHRIJVEN


 
@