$
  • Geen producten in je winkelmand.

,

ILLUSTREREN

Bij illustreren denken veel mensen aan tekeningen voor in een prentenboek. Dat klopt, maar dat is slechts één onderdeel. Illustreren gaat over het vertellen van een verhaal en over de ambacht van het maken van authentiek beeld. Een illustratie is vaak figuratief en heeft een communicatieve waarde. Denk ook eens aan politieke prenten, of een ansichtkaart met een bepaalde boodschap.

Er wordt met veel verschillende materialen en technieken gewerkt. Bij ZINKWIT kun je drie cursussen volgen op dit vakgebied, van de basis om materialen en technieken te leren kennen tot een thema cursus of een atelier waar je vrij kunt werken. We werken in een fijn lokaal met veel (tafel)ruimte voor elke cursist.ILLUSTRATIEATELIER – In deze cursus kun je in alle rust aan je eigen ontwerpen en ideeën werken zonder klassikale opdrachten. Elke les starten we met een kort inspiratiemoment, we bekijken bijvoorbeeld prachtig werk van een illustrator of bespreken een nieuwe techniek. Vervolgens krijg je ruimte om aan de slag te gaan met een breed scala aan materialen. Ga op zoek naar je fascinaties en gun jezelf de tijd om te onderzoeken. We eindigen de les met een klassikale evaluatie en leren van elkaars feedback. Deze cursus bestaat uit 12 lessen en wordt elk seizoen aangeboden. Voor herhaling vatbaar!

Niveau cursus: afgestemd op het niveau van de deelnemer
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van elk creatief niveau 
Studiebelasting: alleen contacturen cursus

Docent: Gradi Nitert
Dagdeel: do.middag 15:30-18:00 uur / do.avond 19:30-22:00 uur
Startdatum: 21 januari 2021
Kosten: €259,- inclusief alle materialen

LET OP: voor seizoen 1 (jan – april) zit de avondles VOL!

INSCHRIJVEN


 

PRENT & BOEK – Wanneer je plannen hebt voor het maken van een eigen (prenten)boek, jaarkalender, ansichtkaarten serie, stripverhaal etc., dan is dit een cursus voor jou. Want hoe je dat doet en waar je op moet letten staat centraal in de cursus Prent & Boek. Er is volop ruimte om aan je eigen project te werken. Wil jij je creativiteit verder ontwikkelen en jouw creatieve pad beter leren begrijpen? Misschien wil je wel losser tekenen of jezelf uitdagen. Het maakt niet uit waar je staat in je tekenproces. Middels interessante oefeningen, door te experimenteren en onderzoeken kom je dichter bij jouw eigen beeldtaal. Individuele en klassikale werkbespreking zijn daarbij een belangrijk onderdeel van de les. Kortom een avond vol creatie, inspiratie, nieuwe inzichten, gerichte tips om jouw project te realiseren. Deze cursus bestaat uit 8 lessen.

Niveau cursus: afgestemd op het niveau van de deelnemer
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van gemiddeld creatief niveau 
Studiebelasting: alleen contacturen cursus

Docent: Katja Kaduk
Dagdeel: maandagavond
Startdatum: 10 mei 2021
Kosten: €345,- inclusief alle materialen

INSCHRIJVEN


 

ILLUSTRATIE BASIS ONLINE – Laten we bij het begin beginnen. In de basiscursus maak je kennis met veel verschillende materialen en technieken. Hoe span je aquarelpapier op? Hoe werk je met kleurpotloden en welke materialen laten zich goed combineren? Dat en meer komt allemaal aan bod. Naast het trainen van je tekenvaardigheid werken we ook aan tekenen vanuit de fantasie. Je leert hoe je met beeld iets kunt overbrengen. Deze online cursus bestaat uit 8 lessen, vol filmpjes en inspiratiemateriaal. Je krijgt een materiaalpakket thuisgestuurd. Elke opdracht die je maakt wordt van inhoudelijke feedback voorzien. Aan deze cursus wordt momenteel nog gewerkt, je kunt je nog niet inschrijven.

Niveau cursus: afgestemd op het niveau van de deelnemer
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van beginnend creatief niveau 
Studiebelasting: alleen contacturen cursus

Startdatum: voorjaar 2021
Kosten: €345,- inclusief alle materialen

GEEF INTERESSE DOOR


 
@