ILLUSTREREN

Bij ZINKWIT kun je verschillende cursussen volgen op het gebied van illustreren, een illustratie atelier waar je vrij kunt werken, maar wel geïnspireerd wordt door een docent en door je mede cursisten. Vrij weken in het hoogdruk atelier o.b.v. een ervaren graficus. Of doe mee aan de zeer complete cursus Prent & Boek, waar je o.b.v. een illustrator aan je eigen project werkt. We werken in een fijn lokaal met veel (tafel)ruimte voor elke cursist. Liever vanuit huis? Kijk dan bij ons online cursusaanbod!

HOOGDRUK ATELIER – Docente Claudia is specialist in hoogdrukken. Ze maakt de meest schitterende ontwerpen, in soms wel twintig kleurlagen! Zin om ook met hoogdruk aan de slag te gaan? Een houtsnede maken, gutsen in linoleum, stempelen met letters, de Werkman techniek uitproberen, rubben, kartondruk, stempels maken of tetrapak drukken. Het zijn allemaal technieken die je binnen het hoogdruk atelier kunt uitproberen of onderzoeken. Het ambachtelijk maken met je handen en ontdekken is het uitgangspunt in dit hoogdruk atelier. Iedere week iets anders proberen of juist in 8 weken werken aan je houtsnede in meerdere kleuren, het is allemaal mogelijk. Je wordt op je eigen niveau begeleidt door een ervaren graficus. Deze cursus omvat acht lessen. 

Niveau cursus: afgestemd op het niveau van de deelnemer
Aanvangsniveau: geschikt voor volwassenen van elk creatief niveau
Studiebelasting: alleen contacturen cursus

Docent: Claudia van de Leur
Dagdeel: dinsdag 10:00-13:00 uur
Startdatum: 1 oktober 2024
Kosten: € 285,- inclusief alle materialen

ILLUSTRATIEATELIER – In deze cursus kun je in alle rust aan je eigen ontwerpen en ideeën werken zonder klassikale opdrachten. Elke les starten we met een kort inspiratiemoment, we bekijken bijvoorbeeld prachtig werk van een illustrator of bespreken een nieuwe techniek. Vervolgens krijg je ruimte om aan de slag te gaan met een breed scala aan materialen. Ga op zoek naar je fascinaties en gun jezelf de tijd om te onderzoeken. We eindigen de les met een klassikale evaluatie en leren van elkaars feedback. Deze cursus bestaat uit 12 lessen en wordt elk seizoen aangeboden. Voor herhaling vatbaar! In het voorjaar bieden we op woensdagavond nog 8 lessen aan.

Niveau cursus: afgestemd op het niveau van de deelnemer
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van elk creatief niveau
Studiebelasting: alleen contacturen cursus

Docent: Gradi Nitert
Dagdeel: woensdagavond en donderdagavond 19:30-22:00 uur
Startdatum: 8 Mei / half September 2024
Kosten: voorjaar €199,- najaar €285,- inclusief alle materialen

PRENT & BOEK – Wanneer je plannen hebt voor het maken van een eigen (prenten)boek, jaarkalender, ansichtkaarten serie, stripverhaal etc., dan is dit een cursus voor jou. Want hoe je dat doet en waar je op moet letten staat centraal in de cursus Prent & Boek. Er is volop ruimte om aan je eigen project te werken. Wil jij je creativiteit verder ontwikkelen en jouw creatieve pad beter leren begrijpen? Misschien wil je wel losser tekenen of jezelf uitdagen. Het maakt niet uit waar je staat in je tekenproces. Middels interessante oefeningen, door te experimenteren en onderzoeken kom je dichter bij jouw eigen beeldtaal. Individuele en klassikale werkbespreking zijn daarbij een belangrijk onderdeel van de les. Kortom een avond vol creatie, inspiratie, nieuwe inzichten, gerichte tips om jouw project te realiseren. Deze cursus bestaat uit 8 lessen. Beeld: Katja Kaduk.

Niveau cursus: afgestemd op het niveau van de deelnemer
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van gemiddeld creatief niveau
Studiebelasting: alleen contacturen cursus

Docent: Katja Kaduk
Dagdeel: maandagavond
Startdatum: 6 mei 2024
Kosten: €345,- inclusief alle materialen


@