ILLUSTREREN

Bij illustreren denken veel mensen aan tekeningen voor in een prentenboek. Dat klopt, maar dat is slechts één onderdeel. Illustreren gaat over het vertellen van een verhaal en de ambacht van het maken van authentiek beeld. Een illustratie is vaak figuratief en heeft een communicatieve waarde. Denk ook eens aan politieke prenten, of een ansichtkaart met een bepaalde boodschap. Er wordt met veel verschillende materialen en technieken gewerkt.

Bij ZINKWIT kun je verschillende cursussen volgen op dit vakgebied, een illustratie atelier waar je vrij kunt werken, maar wel geïnspireerd wordt door een docent en door je mede cursisten. Of doe mee aan de zeer complete cursus Prent & Boek, waar je o.b.v. een illustrator aan je eigen project werkt. We werken in een fijn lokaal met veel (tafel)ruimte voor elke cursist. Liever vanuit huis? Kijk dan bij ons online cursusaanbod!

MEERKLEUREN HOOGDRUK – Docente Claudia is specialist in hoogdrukken. Ze maakt de meest schitterende ontwerpen, in soms wel twintig kleurlagen! Zin om ook met hoogdruk aan de slag te gaan? In deze hoogdruk cursus leer je hoe je een hout- of linoleumsnede in meerkleurendruk kunt maken. Je werkt aan je eigen ontwerpen, afgedrukt in meerdere kleurlagen. Je leert hoe je een ontwerp maakt, welke gutsen je kunt gebruiken, welke inkten prettig zijn om mee te werken en hoe je in register kunt drukken. Aan het eind van de serie weet jij hoe je je eigen ontwerpen in prachtige afdrukken kunt omzetten. Inclusief alle materialen, je bepaalt zelf of je met linoleum of hout wilt werken. Neem je eigen lunch mee. Deze cursus omvat acht lessen.

Niveau cursus: afgestemd op het niveau van de deelnemer
Aanvangsniveau: geschikt voor volwassenen van elk creatief niveau
Studiebelasting: alleen contacturen cursus

Docent: Claudia van de Leur
Dagdeel: dinsdag 10:00-13:00 uur
Startdatum: 7 februari
Kosten: € 345,-

ILLUSTRATIEATELIER – In deze cursus kun je in alle rust aan je eigen ontwerpen en ideeën werken zonder klassikale opdrachten. Elke les starten we met een kort inspiratiemoment, we bekijken bijvoorbeeld prachtig werk van een illustrator of bespreken een nieuwe techniek. Vervolgens krijg je ruimte om aan de slag te gaan met een breed scala aan materialen. Ga op zoek naar je fascinaties en gun jezelf de tijd om te onderzoeken. We eindigen de les met een klassikale evaluatie en leren van elkaars feedback. Deze cursus bestaat uit 12 lessen en wordt elk seizoen aangeboden. Voor herhaling vatbaar!

Niveau cursus: afgestemd op het niveau van de deelnemer
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van elk creatief niveau
Studiebelasting: alleen contacturen cursus

Docent: Gradi Nitert
Dagdeel: do.avond 19:30-22:00 uur
Startdatum: 19 januari 2023
Kosten: €285,- inclusief alle materialen

PRENT & BOEK – Wanneer je plannen hebt voor het maken van een eigen (prenten)boek, jaarkalender, ansichtkaarten serie, stripverhaal etc., dan is dit een cursus voor jou. Want hoe je dat doet en waar je op moet letten staat centraal in de cursus Prent & Boek. Er is volop ruimte om aan je eigen project te werken. Wil jij je creativiteit verder ontwikkelen en jouw creatieve pad beter leren begrijpen? Misschien wil je wel losser tekenen of jezelf uitdagen. Het maakt niet uit waar je staat in je tekenproces. Middels interessante oefeningen, door te experimenteren en onderzoeken kom je dichter bij jouw eigen beeldtaal. Individuele en klassikale werkbespreking zijn daarbij een belangrijk onderdeel van de les. Kortom een avond vol creatie, inspiratie, nieuwe inzichten, gerichte tips om jouw project te realiseren. Deze cursus bestaat uit 8 lessen.

Niveau cursus: afgestemd op het niveau van de deelnemer
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van gemiddeld creatief niveau
Studiebelasting: alleen contacturen cursus

Docent: Katja Kaduk
Dagdeel: maandagavond
Startdatum: 8 mei 2022
Kosten: €345,- inclusief alle materialen


@