$
  • Geen producten in je winkelmand.

,

THEORIEBeika ART: samen kijken en verwonderen – Beika Prenger is grafisch vormgever en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot beeldend kunstenaar. Naast het maken van beeld denkt Beika veel na over het proces van inspiratie tot creatie. “Alles wat gemaakt of bedacht wordt heeft een verhaal. Hoe passen kunstenaars dit toe?” Vanuit haar passie voor verhalen is Beika op zoek gegaan naar antwoorden: in boeken, tijdschriften, op internet en haar eigen ervaringen bij het creëren van nieuw (beeldend) werk. De ontdekkingen van deze zoektocht komt zij delen met het publiek van ZINKWIT.

Niveau lezing: gemiddeld
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van elk creatief niveau 
Studiebelasting: eenmalige lezing


 

“Kunst op je boterham” – Kunst in ons dagelijks leven. Een zoektocht naar de invloeden van de maatschappij op de kunst en andersom. Gaan verbeelding en commercie samen?

Datum: 13 maart 2020
Tijd: 17:00-18:00 uur
Kosten: €10,-

INSCHRIJVEN 

foto: ‘Kissing Couple XXXL’, Saske van der Eerden.


 


 

MASTERCLASS – Altijd al een beeldende opleiding willen volgen maar kwam het er nooit van? Zo’n opleiding duurt meerdere jaren en kost vaak veel geld. Bij ZINKWIT kun je in een verkort traject een masterclass volgen. Centraal binnen de masterclass staat verdieping en verbreding binnen het beeldende vak. Naast beeldende uitdagingen krijg je ook les in kunstgeschiedenis en filosofie.

In de masterclass volg je per week twee lessen over 1 thema: een theorieles en een praktijkles. Tijdens de theoriecolleges leer je over allerlei onderwerpen binnen de kunstgeschiedenis en filosofie. De theorie heeft een positieve weerslag op je eigen beeldende werk omdat je getraind wordt in het kijken en reageren op kunst. In de praktijkles is er tijd voor het maken van beeldexperimenten en opdrachten. Hierbij worden naast opdrachten op het platte vlak (tekenen en schilderen) ook driedimensionale oefeningen uitgevoerd.

Natuurlijk wordt het gemaakte werk geëvalueerd en is er tijd voor technische ondersteuning. Het doel van de praktijklessen is het verscherpen van je waarneming, het verbreden van je creativiteit en het verbeteren van je beeldende werk. Je ontwikkelt ook inzicht in wat je nou precies met je beeld vertelt of kunt vertellen.

Deze intensieve masterclass bedraagt acht weken van elk twee lessen per week. De lessen duren 2,5 uur. Voor deelname aan de masterclass is enige ervaring gewenst. De lessen worden gegeven op maandag- en donderdagavond. Je kunt je ook per week inschrijven, je volgt dan 2 lessen over 1 thema. Aan het eind van de masterclass ontvang je een persoonlijk certificaat en feedback op je beeldende proces (alleen bij deelname aan alle lessen).

Docent: Meike Beekhuis
Dagdeel: nog onbekend
Startdatum: mei / juni 2020

Niveau cursus: gemiddeld tot gevorderd
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van gemiddeld tot gevorderd creatief niveau 
Studiebelasting: alleen contacturen cursus


 
@