$
  • Geen producten in je winkelmand.

,

THEORIEMASTERCLASS – Altijd al een beeldende opleiding willen volgen maar kwam het er nooit van? Zo’n opleiding duurt meerdere jaren en kost vaak veel geld. Bij ZINKWIT kun je in een kort traject een masterclass volgen. Centraal binnen de masterclass staat verdieping en verbreding binnen het beeldende vak. Naast beeldende uitdagingen krijg je ook les in kunstgeschiedenis en filosofie.

Vanwege de Corona crisis organiseert ZINKWIT in juni 2020 een verkort masterclass programma van vier lessen. In elke les wordt kort theoretisch aandacht besteed aan een kunstenaar. Daarna wordt de deelnemer uitgedaagd met een beeldende opdracht in de lijn van die kunstenaar. Alle materialen inclusief.

Data: 10, 17, 24 juni en 1 juli
Dagdeel: woensdagavond 19:00-22:00 uur
Docent: Meike Beekhuis
Kosten: €199,- 

Niveau cursus: gemiddeld
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van gemiddeld creatief niveau 
Studiebelasting: alleen contacturen cursus

VOLGEBOEKT


 

EGON SCHIELE – Één lijn die alles vertelt. Schiele, leerling van Gustav Klimt, legde zich steeds verder toe op het expressionisme. Of hij nu modellen schilderde of geabstraheerde landschappen, hij had voor elke vorm maar één lijn nodig. Dat gaan wij ook proberen! En dat wordt een uitdaging, want het vraagt nogal wat overtuigingskracht om zo eerlijk te werken!

Datum: 10 juni


 

DAVID HOCKNEY – Hockney schilderde prachtige landschappen waar je als kijker in kunt verdwalen. Interessant is ook dat zijn perspectieven meestal niet helemaal kloppen en dat hij speelde met vervormingen. In deze les leer je hoe hij dat deed en schilder je zelf ook een vervreemdend schilderij om de smaak te pakken te krijgen.

Datum: 17 juni


 

PAUL CITROEN – Hij was één van de belangrijkste portretschilders van de twintigste eeuw. Zijn portretten intrigeren en ontroeren. Hoe gaf Citroen zijn portretten zoveel expressie mee? Hoe koos hij zijn surrealistische kleurenpalet uit? We onderzoeken het in deze les.

Datum: 24 juni 2020


 

KAREL APPEL – De grootste uitdaging bewaren we voor de laatste les; hoe schilder je als een kind? Het gezegde; “Dat kan mijn kleine zusje ook” is een veel gehoorde, maar fout gebleken zin. De compositie, het kleurgebruik, samen met het vrije, fantasierijke van zijn vormentaal maakt de schilderijen van Appel moeilijk na te bootsen. We gaan proberen of we wat dichter bij ons innerlijke kind kunnen komen.

Datum: 1 juli


 


 

Beika ART: samen kijken en verwonderen – Beika Prenger is grafisch vormgever en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot beeldend kunstenaar. Naast het maken van beeld denkt Beika veel na over het proces van inspiratie tot creatie. “Alles wat gemaakt of bedacht wordt heeft een verhaal. Hoe passen kunstenaars dit toe?” Vanuit haar passie voor verhalen is Beika op zoek gegaan naar antwoorden: in boeken, tijdschriften, op internet en haar eigen ervaringen bij het creëren van nieuw (beeldend) werk. De ontdekkingen van deze zoektocht komt zij delen met het publiek van ZINKWIT.

Niveau lezing: gemiddeld
Aanvangsniveau: geschikt voor deelnemers van elk creatief niveau 
Studiebelasting: eenmalige lezing


 

“Kunst op je boterham” – Kunst in ons dagelijks leven. Een zoektocht naar de invloeden van de maatschappij op de kunst en andersom. Gaan verbeelding en commercie samen?

Datum: najaar 2020
Tijd: 17:00-18:00 uur
Kosten: €10,-

INSCHRIJVEN 

foto: ‘Kissing Couple XXXL’, Saske van der Eerden.


 


 
@